Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on sunnuntaina 24.10. klo 17 Palokan kirkossa. Lapsille on omaa ohjelmaa kahdessa ikäryhmässä. Iltamessua voi seurata etänä zoom-sovelluksella. Siihen tarvittava ID-numero on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki zoomiin on tässä: https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Viime sunnuntain teksteinä olivat 4 Moos 21:4-9 ja Joh 3:14-16. Israelin kansan erämaavaelluksen tapahtumat ovat meille monella tavalla esikuvallisia. Pronssisen käärmeen valaminen ja sen nostaminen tangon päähän käärmeenpuremista pelastumiseksi oli ainutlaatuinen tapahtuma. Hengenvaarassa olleet pelastuivat katsoessaan pronssikäärmettä. 

Jeesus viittasi tuohon Vt:n tapahtumaan opettaessaan omasta tehtävästään, Joh 3:14-16. Jeesus ripustettiin ristille, jotta me synnin kuolettavaa myrkkyä saaneet voisimme pelastua. Erämaassa riitti, kun katsoi pronssikäärmettä. Jeesuksen suhteen riittää turvautuminen Hänen ristinkuolemaansa ja ylösnousemukseen. Mooses teki pronssisen käärmeen, joka oli samankaltainen kuin oikeat myrkkykäärmeet. Jeesus puolestaan tehtiin synniksi meidän puolestamme, vaikka Hän itse oli synnitön, 2 Kor 5:21. 

Tämä Vt:n tapahtuma sisältää niin keskeisen kuvan Jeesuksen merkityksestä, että viitatessaan siihen Jeesus tiivisti oman tehtävänsä ehkä kaikkein keskeisimpään jakeeseen Ut:ssa:
”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Voit kuunnella puheen kokonaan oheisesta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=W_R6YE_YFng

Siunausta syksyysi!
Mika ja Tiina