Snl. 10, Luuk. 4

Snl. 10 Luuk. 4

Snl 10

Tästä luvusta alkaa sarja ”Lyhyitä sananlaskuja elämän eri aloilta”. Silmiin hyppäsi jae 19: ”Missä on paljon sanoja, sieltä ei syntiä puutu, mutta joka huulensa hillitsee, on taitava.” Olen kotoisin sellaiselta murrealueelta, jossa puheliaisuus on hyve. Jos on puhelias eli ”kova haastamaan”, on kelpo ihminen. Synnin määrästä en tiedä.

Nykyisin on paljon puhetta, radiokanavia vaikka kuinka, viihdettä monesta suunnasta. Hämmästelen joskus, riittääkö sanottavaa, peittyvätkö korvat turhalla melulla. Jumalallakin olisi asiaa, kuullaan tänään häntä. Hän puhuu suoraan sydämelle, ohittakoon melusaasteen ja ulkoiset korvamme.

Lk 4

Tämä luku aloittaa Jeesuksen toiminnan kuvaamisen käytännön tasolla. Kun luen tämän yhden luvun tapahtumista, ei voi kuin todeta, että Jeesuksen toiminnalle oli tarvetta. Oli vahvaa Sanan julistamista, henkien ulosajamista ja sairaiden parantamista.  Nämä samat tarpeet ovat edelleen olemassa. Tämän kaltaiset palvelutehtävät on uskottu seurakunnalle. Näitä voimme ja haluamme nähdä ja kokea edelleen seurakunnissa Pyhän Hengen vaikutuksesta.

Rukoillaan, että uskaltautuisimme palvelemaan rohkeasti uskon kautta Jeesuksen esimerkin mukaan.

Pirkko