Snl. 12, Luuk. 6

Snl. 12 Luuk. 6

Snl 12

”Vanhurskauden polulla on elämä, sillä tiellä kulkeminen ei ole kuolemaksi.” (jae 28) Vanhurskauden polulle pääsee Jeesuksen kautta ja Hänelle antautuminen ilman vaatimuksia on mahdollista ihan tässä ja nyt. Hän varustaa koko matkan, jokaisen askeleen ja ajokilometrin. Kip-kap ja prym-prym Hänen kanssaan.

Lk 6

Olen aina tuohtunut, kun törmään evankeliumeissa fariseusten ja kirjanoppineiden asenteeseen Jeesuksen parantamistyöhön, jota hän teki sapattina. Minkä ihmeen takia sairasta ei saisi parantaa sapattina? Millaisia sääntöjä joku olikaan keksinyt muka Jumalalle kelpaamiseksi. Jonkinlaista ajattelun vinoumaa on ja on ollut jossain muodossa paljon kautta vuosisatojen. Nyt on aika palata perusteisiin, Jeesusta ei voi jakaa lahkoihin tai lohkoihin. Hänelle ei voi yrittää kelvata millään keinoin. Meillä ei ole mitään Jeesuksen voitelukeinoja. Päinvastoin. Hän on voidellut ja voitelee sekä varustaa meidät Pyhällä Hengellä, kun pyysimme ja pyydämme häntä tulemaan sydämeemme.

Pirkko