Snl. 29, Luuk. 23

Snl. 29 Luuk. 23

Luukas 23

Jeesuksen kärsimystiellä oli monta todistajaa. Lyhyessä ajassa käytiin lähes nykyiseen some-maailman oikeuskäytänteeseen verrattava näytelmä, jossa vääryys voitti tälläkin kertaa. Poliittiset ja uskonnolliset johtajat tekivät parhaansa siinä, mitä heidän kuului tehdä. Toiset tappaakseen ja toiset pelastaakseen ellei Jeesusta, niin ainakin oman nahkansa.

Mutta kyllä kansa tiesi, mitä se halusi. Se huusi itselleen Barabbaan:” Mutta he eivät antaneet periksi, vaan huusivat yhä kovemmin ja vaativat, että Jeesus oli ristiinnaulittava. Huutonsa voimalla he saivat tahtonsa läpi” (23). Meneillään oli siis hyvin monitahoinen etukäteen käsikirjoitettu tapahtuma, joka seurasi VT:n ennustuksia.

Jeesus toimi eri periaatteiden mukaan. Nöyryys ja hiljaisuus oli hänen valtansa salaisuus. Hän rakasti loppuun asti kohdaten ja armahtaen ihmisiä viime hetkeen saakka. ” Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä mitä tekevät” (34) ja ”Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa” (43).

Kiitos Jeesus rakkaudestasi ja uhristasi! Auta meitä elämään armosta ja rakastamaan sinua ja lähimmäisiämme!

Juha