Saarn. 3, Fil. 4

Saarn. 3 Fil. 4

Fil. 4

Vaikka olosuhteet olivat mitkä tahansa, oli Paavali oppinut olemaan tyytyväinen ja kiitollinen kaikesta ja tulemaan toimeen sillä, mitä hänellä oli. Se lienee yksi vaikeimmista asioista oppia, mutta onnellinen elämä syntyy tästä mielen mallista. Kokemukset Jumalan huolenpidosta tarpeiden täyttäjänä ja läsnäolosta tuo sieluun ilon ja rauhan. ”Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa” (13).

Tuli vielä mieleen tyytyväisyydestä toinen neuvo Paavalilta, jossa hän varoittaa rahanhimosta ja rohkaisee yksinkertaiseen elämään:”Ja suuri voitto on jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. Sillä me emme me ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun miellä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin” (1. Tim. 6:6-8). Se puhuttelee tänäänkin meitä yltäkylläisyyden keskellä eläjiä, minuakin!

Less is more! Eli vähemmän onkin enemmän!

Juha