Laul. l. 3, 2. Tess. 3

2. Tess. 3

Tänään luetaan viimeistä lukua Tessalonikalaiskirjeistä. Paavali haluaa lopuksi vielä teroittaa rukouksen tärkeyttä. Pyytää rukousta omasta ja työkavereidensa puolesta, että evankeliumi leviäisi ja että he varjeltuisivat pahasta. 
 
Ehkäpä voimme tänään kuulla nämä pyynnöt myös kutsuna rukoilla toinen toistemme puolesta. Että olisimme kukin omilla paikoillamme kertomassa uutista Jeesuksesta sillä tavalla, mikä kullekin meille sopii. Viemässä Jumalan valtakunnan toivoa, valoa, hyvyyttä sinne missä ikinä kukin meistä vaikuttaakaan. Rukoileminen on yksi tapa pitää huolta toinen toisistamme, että varjeltuisimme myös pahasta. 
 
Voimme rukoilla monin tavoin. Lyhyt huokauskin on hyvä rukous. Rukouksessa ei ole tärkeää oikeat sanat ja sen pituus vaan kohde, ketä rukoilen. Ja jos omia sanoja on vaikeaa löytää, niin voimme rukoilla tänään vaikka näihin jakeisiin liittyen:
”Herra ohjatkoon sydämemme rakastamaan Jumalaa ja odottamaan kestävinä Kristusta”, 2 Tess 3:5
”Itse rauhan Herra suokoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa….Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kaikkien kanssa” , 2 Tess 3:16, 18.

Tiina