Laul. l. 6, 1. Tim. 3

Laul. l. 6 1. Tim. 3

Uuden testamentin luvussa luetellaan seurakunnan henkilöstön ominaisuuksia. Jos tänä päivänä julkaistaisiin työpaikkailmoitus niihin perustuen, niin mitenköhän kävisi?

Seurakunnan työntekijä on tärkeässä tehtävässä ja häneltä on syytäkin odottaa paljon, koska se vaikuttaa niin monen ihmisen elämään. Mutta loppujen lopuksi myös seurakunnan työntekijät ovat vain ihmisiä. Ihmisen elämään kuuluu että asiat menevät pieleen, tulee mokattua, ei saa asioita tapahtumaan, loukkaa jotakuta yms. 

Osakemarkkinoilla on kuuluisa ja tunnettu sanonta: “Historiallinen kehitys ei ole tae tulevaisuudesta”. Toisilla meistä on kiiltokuvamainen elämäntarina. Onko se takuu menestymiselle seurakunnan työntekijänä? Toisilla meistä elämäntarina on ollut mutkikas, ylä- ja alamäkiä sekä rämeikössä rypemistä. Tekeekö tämä ihmisestä soveltumattoman seurakunnan työntekijäksi?

Mietin että jättääkö moni seurakuntaa uravalintana miettivä asian sikseen sen takia koska oma menneisyys hävettää. Entä ne jotka ovat päätyneet seurakuntien palvelukseen, mutta eivät uskalla tunnustaa sitä että eivät pysty hoitamaan tehtäväänsä odotusten mukaisesti. Tässä motivaatiota rukoilla seurakunnan työntekijöiden ja niitä tehtäviä harkitsevien puolesta.     

–Tomppa