Ps. 96, Tit. 2

Ps. 96 Tit. 2

Kun ihminen on tullut uskoon ja seurakunta syntynyt, silloin matka vasta alkaa. Kasvamme Jumalan tuntemisessa vähitellen. Oikoteitä Jumalan tuntemiseen on vähän. Esimerkillä johtaminen on toimivin, vaikkakaan ei nopein tie Jumalan tuntemiseen.

Paavali neuvoo Tiitusta, kuinka ohjata Kreetan saarelle syntyneiden seurakuntien eri ikäisiä jäseniä elämään uskovina. Paavali neuvoo Tiitusta näyttämään esimerkkiä hyvän tekemisessä ja opettamaan seurakuntalaisia Jumalan mielen mukaiseen elämään, moraaliin ja käyttäytymiseen. Seurakuntaan kuului sekä vanhoja että nuoria miehiä ja naisia, myös orjia.

Kuten historiasta tiedämme, yhteiskunnalliset muutokset voivat viedä satoja, jopa tuhansia vuosia. Evankeliumi Jeesuksesta sen sijaan vapauttaa ihmisen heti, kun hän joutuu sen vaikutuspiiriin. Sydämestä alkava elämänmuutos voi murtaa kovimmankin yhteiskunnan sisältä päin. Paavali ei ollut vallankumouksellinen yhteiskuntajärjestyksen muuttaja. Sen sijaan Paavalilla oli kiire julistaa Jeesusta. Hän tiesi omasta kokemuksestaan, että elämä voi mullistua yhdessä hetkessä, kun kohtaamme Jeesuksen.

Psalmin 96 sanoilla pääsemme kiittämään Jumalan kunniasta ja voimasta. Rukoillaan elämää mullistavia kohtaamisia ja että Jumala kunnia tulisi näkyviin meissä ja ympärillemme.

 

Heli