Ps. 97, Tit. 3

Ps. 97 Tit. 3

Pystytkö palauttamaan mieleesi hetken, jolloin sinä olet vapautunut valtavasta syyllisyyden taakasta? Minä muistan muutaman tilanteen, jolloin olen ollut todella häpeissäni, peloissani ja ahdistunut. Yhdessä tilanteessa pelkäsin, että hyvä ystävä hylkää minut kokonaan. Toisessa tilanteessa olin ajanut rutuille toiselta ystävältä lainaamani auton, joka oli hänen silmäteränsä. Jouduin tunnustamaan virheeni ja pelkäsin menettäväni ystävieni luottamuksen. Pelkäsin virheistä koituvaa hylkäämistä ja auton korjauksesta aiheutuvaa laskua. Kun sitten täysin odottamatta sain anteeksi ja minut vapautettiin korjausvaatimuksista ilolla ja helpotuksella ei ollut rajaa.

Vielä suurempi on ilo, jonka synnyttää Jumalan lahja Jeesus meille. Jeesuksen kautta saamme tulevaisuuden, jota muuten ei tulisi. Yhteys katkeaisi.

Lahja synnyttää kiitollisuutta. Hyvän tekeminen ei olekaan enää työläs velvollisuus. Haluamme osoittaa kiitollisuutta jakamalla omastamme eteenpäin. Hyvän tekemistä saa ja tulee kuitenkin harjoitella.

Kirjeessä Tiitukselle Paavali neuvoo Tiitusta kaiken kehottamisen ja neuvomisen lisäksi ”tähdentämään näitä asioita — jotta Jumalaan uskovat tekisivät ahkerasti hyvää”. (Tiit. 3:4– 8.)

Mitä Paavali tarkoittaa ”näillä asioilla”? Uskon perusteita:

Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta.

Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät.

Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me hänen armonsa ansiosta tulisimme vanhurskaiksi ja saisimme osaksemme ikuisen elämän, niin kuin toivomme.” (Tiit. 3: 4–7)

Heli