Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on sunnuntaina 5.12. klo 17 Kaupunginkirkossa. Kasvomaskisuositus on voimassa ja kirkkoon ei saa tulla flunssaoireisena. Voit seurata iltamessua zoom-sovelluksella. ID-numero siihen on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Klikkaamalla linkkiä pääset suoraan zoomiin:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Opetuspuhe tallennetaan ja se tulee YouTubeen kuultavaksi KohtaamisPaikka Jyväskylä -kanavalle. Jatkoin viime sunnuntaina Palokan kirkossa opetussarjaa KohtaamisPaikan työnäystä. Puheen teema liittyi UP-suuntaan eli läheisen yhteyden vaalimiseen Jumalan kanssa. Otin esille Mooseksen vaikean tilanteen israelilaisten erämaavaelluksella, 2 Moos 33. Kansa oli valanut kultaisen sonnin epäjumalakseen. Jumala ilmoitti, että ei kulkisi enää kansan mukana, vaan lähettäisi enkelin johtamaan heitä. Mooses ymmärsi, että hänen tehtävänsä olisi mahdoton ilman Jumalaa. Niinpä hän sanoi Jumalalle: ”Älä vie meiltä täältä pois, ellet itse kulje kanssamme”, 2 Moos 33:15.

Se oli tärkeä pyyntö ja Jumala suostui siihen. Sovellan Mooseksen pyyntöä meidän tilanteeseemme. Meitä ei tunnista Jumalan kansaksi siitä, että pääsisimme helpommalla kuin muut ihmiset tai että olisimme parempia kuin muut. Meidät tunnistaa Jumalan kansaksi siitä, että Jeesus on meidän kanssamme. Hän antaa toivon ja ilon vaikeiden vaiheiden keskelle. Myös tämän vellovan koronatilanteen keskelle. Hän antaa rakkautensa näkyä meistä. Siksi haluamme vaalia Jumalan läheisyyttä monin eri tavoin kokoontuessamme yhteen, että se voisi kantaa meitä myös arjessamme. Voit kuunnella puheen tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=y3TIfGcxA54

Siunattua adventtiaikaa!

Mika ja Tiina