Ps. 99, Hepr. 1

Ps. 99 Hepr. 1

Jos joku miettii ja väittää, että ei voi uskoa Jumalaan, koska häntä ei voi nähdä, Heprealaiskirjeessä on siihen hyvin selkeä vastaus. Tutustu Jeesukseen. Tutustu hänen opetuksiinsa ja tekoihinsa. Jeesus on Jumalan kuva eli täysin identtinen Jumalan kanssa, samaa olemusta hänen kanssaan. Jeesus on Jumalan sädehtivä kirkkaus. Aika runollista mutta kertoo sen, että Jeesus oikein loistaa sitä, millainen Jumala on.

Ei ole parempaa keinoa tutustua Jeesukseen kuin Raamatun kautta. Jos Raamattu tuntuu monimutkaiselta ja vaikeasti ymmärrettävältä, se voi johtua siitä, että Raamatun tapahtumien aika ja siellä käytetyt vertauskuvat ja tarinat tuntuvat meille vierailta. Hyvä raamatunopetus herättää Raamatun opetukset henkiin.

Raamattua voi lukea myös tähän päivään ”käännettynä”, vaikkapa Uusi testamentti 2020-raamatunkäännöksenä, jonka Suomen Pipliaseura on tehnyt erityisesti mobiilikäyttäjät huomioiden, www.raamattu.fi/ut2020. Uusi testamentti 2020 julkaistaan jouluksi myös kirjana.

Jeesukseen tutustumista helpottavat myös erilaiset hartauskirjat ja raamatunlukuohjelmat kuten tämä Kohtaamispaikan raamatunlukuohjelma.

Heli