Jes. 6, Jaak. 1

Jes. 6

Tämä luku kertoo profeetan kutsumisesta. Jesajalle näytettiin Jumalan pyhyys ja Jumalan valtakunnan asioita. Tuolla kurssituksella Jesaja tuli ensin tietoiseksi omasta syntisyydestään ja samalla sai kokea armon ja puhdistetuksi tulemisen. Kokemansa jälkeen hän ei voinut muuta kuin tahdollaan suostua Herran asiamieheksi. Tuo Jumalan kysymys ”kenet minä lähetän” on edelleen ajankohtainen. Vastaajia taidamme olla tänä aikana me. Jesaja vastasi ”lähetä minut”. Millainen vastaus meiltä tulee?

Jaak. 1

Jakeessa 16 kirjoitetaan ”Älkää eksykö, rakkaat veljeni.”  Tätä elämää eläessä ja arjen tiimellyksessä, maailman keskellä saatan olla eksyksissä monta kertaa päivässä. Eksyminen vaikkapa jumalisista periaatteista, palvelualttiudesta, tuottaa aina huonoa hedelmää, rumaa jälkeä. Minua lohduttaa se, että aina on polku takaisin. No, mutta silloinhan en olekaan enää eksyksissä, jos tiedän polun takaisin. Pahitenkin eksyksissä olija voi aina palata kääntymällä Jeesuksen puoleen. Tämä saattaa olla tärkeä tieto tänään jollekulle, joka luulee, ettei Jeesuksen luo enää ole paluuta. Vakuutamme hänelle, että kyllä on.

Pirkko