Jes. 8, Jaak. 3

Jes. 8

Herra antoi profeetta Jesajalle tärkeän sanoman, joka hänen piti kirjoittaa selvillä kirjaimilla tauluun. Sitten hän nimesi poikansakin saman sanoman sisällöllä. Häntä siis kehotettiin käyttämään useampaa mediakanavaa. Oman lapsen nimeäminen Herralta saadulla viestillä oli pitkäkestoinen viesti. Viesti liikkui ja kasvoi kansan keskellä pojan ja pojan nimen mukana.

Syksyllä toteutuu mediamissio. Viestintää tarvitaan edelleen, välineet vain ovat erilaisia. Viesti Immanuelista, Jumalasta kanssamme eli Jeesuksesta leviää monen viestivälineen kautta. Mediamission valmistelutyön, toteutumisen ja sen jälkeisen ajan puolesta saamme rukoilla.

Tänä neljäntenä adventtisunnuntaina saamme samaistua Jesajaan: ” Minä odotan Herraa, … minä panen toivoni häneen”. Huomisessa luvussa on taas tulossa ennustus Jeesuksen syntymästä.

Jaak. 3

Hillitse kielesi on otsikoitu tämä luku. Olen monet kerrat miettinyt, miksen voinut olla vaiti, mikä sai kiukun puuskassa aukomaan suuta ja päästämään sanoja, joiden sisältö on soopaa. Voisinko olla kunnon ihminen, joka puhuu vain, kun on sävyisää ja sopuisaa sanottavaa, jumalista puhetta? Paavalikin tuskaili tuskaansa omasta käytöksestä kirjeessään roomalaisille. Ääh. Loputontako ihmisenä olemisessa on tämä itseensä turhautuminen? Tämmöisenäni palvelen, siihen Paavalikin päätyi. Siunattua adventin loppuaikaa. ”Herran syntymä on lähellä” on päivän teema. Jeesus ei tullut eikä tule turhaan, täällä tarvitaan.

Jumalan läsnäoloa jouluusi!

Pirkko