Tiedotusposti

Toivorikasta vuotta 2022 sinulle ja läheisillesi!

Koronarajoitusten takia pidämme ainakin kaksi seuraavaa KohtaamisPaikan sunnuntaita etänä. Eli sunnuntaina 9.1. ja 16.1. klo 17 KohtaamisPaikka @ZOOM. Zoomin  ID numero on 8145679 1780 ja salasana 791234.  Suora linkki zoomiin on tässä:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Palaan vielä joulunajan Raamatun teksteihin. Jumala puhui Marialle ja Joosefille monin eri tavoin jo ennen Jeesuksen syntymää ja sen jälkeen. Voisi ajatella, että Jumalan vahva johdatus ja puuttuminen asioiden kulkuun olisi merkinnyt helppoa tietä heille. Vaikka Jumalan huolenpito oli ilmeistä, niin helpolla he he eivät päässeet. Lapsen odotus alkoi ennen avioliiton solmimista, mikä oli varmasti hämmentävää aikaa. Matka Betlehemiin oli rankka ja otti voimille. Edes kunnollista majapaikkaa ei löytynyt, vaikka kyseessä oli Jumalan ilmoittaman lapsen syntymä. 

Matteuksen evankeliumissa kerrotaan, että itämaan tietäjien lähdettyä Jumala puhui unessa Joosefille, Matt 2:13-15. Joosef heräsi keskellä yötä ja pakomatka Egyptiin alkoi saman tien. Jumala oli kaiken aikaa mukana ja puhui hyvin selvästi. Mutta siitä huolimatta Joosef ja Maria joutuivat kohtaamaan rankkoja asioita. Ensimmäisen joulun tapahtumat puhuvat siitä, että mekin joudumme Jeesuksen seuraajina kohtaamaan epämukavia ja epävarmalta tuntuvia asioita elämässämme. Korona-aika on yksi tällainen asia, jonka keskellämme jälleen olemme. Yhtä totta on kuitenkin Jumalan mukanaolo ja huolenpito. Jumalan suuret teot tapahtuvat usein mahdottomalta tuntuvien olosuhteiden keskellä.

Seuraava Online Alfa on tiistaisin 1.2.-26.4. klo 18.30-20. Rukoillaan Alfan puolesta. Lisätietoja löytyy kotisivuiltamme, kohtaamispaikka.net/alfa/

Lämpimin terveisin
Mika ja Tiina