Jes. 32, Joh. 14

Jes. 32 Joh. 14

Oletko sinä viime aikoina huolehtinut ja pelännyt synkkiä tulevaisuuden näkymiä? Minä ainakin olen.

Jeesuksen sanat ovat nytkin todella ajankohtaiset: ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” (Joh. 14:1). Rauha ja lepo elämään tulevat ainoastaan, kun suhteemme itseemme ja ympäristöömme perustuu todellisuuteen, ei subjektiivisiin kokemuksiimme eikä myöskään esimerkiksi elämäntapagurujen opetuksiin. Raamatun mukaan totuus on se, Jeesus on Jumala, ja hän on luonut meidät jokaisen ja vain yhteydessä luojaamme löydämme elämän tarkoituksen ja merkityksen.

Kaanaan häiden häävieraat, samarialainen nainen kaivolla, kuninkaan virkamies, jonka pojan Jeesus paransi, 38 vuotta sairastanut rampa mies sekä moni muu ihminen uskoi Jeesuksen Jumalana, kun he saivat kokea ihmeitä, sairauden parantumisen tai ehdottoman hyväksynnän ja sisäisen parantumisen.

Jeesukseen Jumalana uskoo myös hiljattain kuoleman rajalla käynyt 92-vuotias mummoni. Mummoni ei koskaan ole ollut hanakka puhumaan ja tarinoimaan. Aiemmin hän oli sitä mieltä, että hänestä ei ikinä ole uskovaksi, kun uskovan tulee olla niin harras ja hyvä. Nyt hän oli vähällä menettää henkensä sydämen vajaatoiminnan ja verenmyrkytyksen vuoksi ja joutui sairaalaan antibioottitiputukseen useaksi viikoksi. Sairaalassa hän oli ollut lähellä kuolemaa. Hänelle oli tapahtunut jotain erikoista. Mummon päästyä kotiin, vierailimme hänen luonaan. Hänen hemoglobiininsa oli edelleenkin vain hiukan yli 80 ja hän oli todella uupunut. Hän nuokkui välillä istualtaan. Unet otettuaan, hän havahtui ja todisti silmät kirkkaina: ”Mikään muu elämässä ei kestä. Vain Jumala ja Jeesus pelastaa. Ja jokaisen tulisi pyytää anteeksi toisiltaan.”

Uskon, että kuoleman rajalla Pyhä Henki oli vahvistanut mummoani, ja hän oli kohdannut Jeesuksen uudella syvällisellä tavalla: ”…ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni.” (Joh. 14:21).

Uskallatko sinäkin heittää omat epäilyksesi romukoppaan ja luottaa Jeesukseen Jumalanasi ja Pelastajanasi? Jos Jeesus pystyy auttamaan kuoleman rajalla, niin hän kykenee auttamaan kaikessa myös elämässä.

Heli