Jes. 34, Joh. 16

Jes. 34 Joh. 16

Jeesuksen kuolema, ylösnouseminen ja taivaaseen siirtyminen on ollut parasta, mitä meille ihmiskuntana on tapahtunut. Maan päällä Jeesus pystyi olemaan läsnä vain yhdessä paikassa kerrallaan. Hän taittoi matkaa hitaasti jalan tai veneellä ja ehti kohdata elämänsä aikana joitakin tuhansia ihmisiä. Sairas ihminen tarvitsi Jeesuksen kosketuksen tai sanan häneltä, jotta voi parantua. Ja rukouskin näytti toimivan parhaiten niin, että ihmiset tulivat kertomaan pyyntönsä Jeesukselle, joka kääntyi kohti taivasta ja esitti tarvitsevien ihmisten puolesta rukouksen Jumalalle (vrt. esim. viisi leipää ja kaksi kalaa, Joh. 16:26)

Nyt kaikki on toisin. Jeesus sanoi: ”Sinä päivänä te esitätte pyyntönne minun nimessäni, enkä minä enää sano, että käännyn Isän puoleen teitä auttaakseni. Rakastaahan Isä teitä…” (Joh. 16:26–27) ja ”Mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen hän antaa teille.” (Joh. 16:23).

Meillä on jatkuvasti pätkimätön ja nopea langaton yhteys taivaaseen Kaikkivaltiaalle Isälle. Voimme vuodattaa hänelle kaiken, mikä sydäntämme painaa ja pyytää apua. Voimme olla täysin varmoja, että Jumala kuulee jokaisen tarpeemme ja toiveemme.

”…vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil 4:6–7).

Jumala ei vastaa jokaiseen rukoukseen niin kuin toivoisimme, mutta hän antaa enemmän: rauhan, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Yhteydessä Jeesukseen rukouksemme alkavat muotoutua sellaisiksi, jotka Jeesus ”allekirjoittaa”. Alamme pyytää asioita Jeesuksen nimissä. Ja niihin myös vastataan.

Onko sinulla nyt jokin rukousaihe, tai ihminen, jolle erityisesti pyydät apua? Sano se ääneen ja pyydä vaikka tuttavaa tai ystävää myös rukoilemaan kanssasi tuon asian puolesta. Odotetaan sitten, miten Jumala alkaa toimia.

Heli