Jes. 36, Joh. 18

Jes. 36 Joh. 18

Öljymäen rinteellä Jeesus antautui itse vangitsijoidensa armoille. Hän meni häntä vangitsemaan tulleita miehiä vastaan ja kysyi heiltä, ketä he etsivät. Etsijät vastasivat: ”Jeesusta, sitä nasaretilaista.” Jeesus vastasi: ”Minä se olen.” (Joh. 18:4–5).

Jeesusta etsimään tulleet henkilöt eivät uskoneet Jeesuksen olevan Messias. Tämä käy ilmi siitä, että he kutsuivat Jeesusta nimellä Jeesus Nasaretilainen.  Jeesus vastasi heille ”Minä se olen.” Hän käytti sanoja, joita kukaan juutalainen ei lausunut ääneen, koska pelkäsi lausuvansa Jumalan nimen turhaan. Jeesus ilmaisi sanoillaan, että hän on Messias.

Seuraavissa jakeissa näemme, mitä tapahtui. ”Kun Jeesus sanoi: ”Minä se olen”, kaikki perääntyivät ja kaatuivat maahan. (j. 6). Hetkeksi raavaat miehet järkyttyivät ja kaatuivat, mitä ilmeisimmin Jumalan voimasta. Hetkeksi heille paljastui, että Jeesus todella oli Jumala.

Tilanne kesti vain hetken, ilmestys työnnettiin syrjään ja vangitseminen eteni kohtalokkain seurauksin. Kaikki mitä Jeesukselle tapahtui, tapahtui kuitenkin Jeesuksen ja Jumalan tahdosta.

Rukoillaan, että näitä ”Minä se olen” -oivalluksia ja ilmestyksiä alkaisi tapahtua monille ympärillämme eläville ihmisille ja että ne johtaisivat elämänmuutokseen. Elämän merkitys ja todellinen hyvinvointi syntyvät, kun tunnemme itsemme ja Luojamme. Rukoillaan, että saamme itsekin kokea ja ymmärtää Jeesuksen rakkauden ja voiman yhä uudestaan.

Heli