Jes. 38, Joh. 20

Jes. 38 Joh. 20

Hiskia sairastuu vakavasti ja Jesaja kehottaa häntä Jumalan saamansa viestin mukaan valmistautumaan kuolemaan. Hiskia kääntyy sydämensä pohjasta Jumalan puoleen ja Herra pyörtääkin päätöksensä, Hiskia saa lisää elinaikaa. Mielenkiintoista. Jumala kuuntelee herkällä korvalla meidän rukouksiamme ja hänellä on rohkeutta myös muuttaa omia aikaisempia päätöksiään. Kannattaa siis rohkeasti kääntyä Isän puoleen, avata sydämensä ja rukoilla. Ja luottaa siihen, että Isän vastaus on lopulta kaikkein paras.
 
Hiskia parantui ja sepitti kiitokseksi upean psalmin. Tämä kannattaa lukea tarkkaan ja pysähdellen. Psalmista löytyy monta syvälle koskettavaa kohtaa. Vuosien varrella esim nämä jakeet ovat rohkaisseet minua: ”Herra, minun sydämeni elää sinulle, anna rauha hengelleni, vahvista minua, tee minut terveeksi! Silloin kaikki se, mikä oli katkeraa, kääntyy parhaakseni. Sinä pelastat minut kuoleman kuilusta. Selkäsi taakse sinä heität kaikki minun syntini…” Jes 38:16,17. Meillä on rakastava Isä, joka haluaa kääntää myös meidän elämän katkerat asiat meidän parhaaksemme! Mikä upea toivon näkökulma tästä aukeaakaan!
 

Tiina