Jes. 39, Joh. 21

Jes. 39 Joh. 21

Kuinkas sitten kävikään? Tässä luvussa Hiskia ei toiminutkaan enää viisaasti vaan paljasti aarrekammionsa ja aseensa Babylonian kuninkaalle. Jesaja välitti Herran sanana, että kaikki tullaan vielä viemään Babyloniaan. 
 
Hiskian toiminta tuntuu yllättävältä, olihan hän edellä toiminut Herran tahdon mukaan. Vaan taitaapa meissä jokaisessa olla heikko kohtamme. Emme aina toimi viisaasti tai oikein. Tarvitsemme toisiamme peileinä ja apuna, että yhdessä voimme suunnistaa oikeaan suuntaan. Ja tarvittaessa korjata kurssia oikeaan. 
 
Tulevat kansan vaikeat vaiheet olivat Jumalan tiedossa ja hallinnassa jo etukäteen. Hänellä oli tiedossa jo miten aikanaan pakkosiirtolaisuudesta kansa palaa juurilleen. Ehkäpä Jumala olisi toivonut kansan tottelevan Häntä ja pääsevän helpommalla, mutta Hänellä oli pelastussuunnitelma tiedossa ja valmisteilla jo etukäteen. Samoin Jumalalla on varattuna meillekin paluu juurille, takaisin yhteyteen Hänen kanssaan. Jeesuksen tähden saamme anteeksi.
 

Tiina