Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan Zoom-kirkot jatkuvat sunnuntaisin 23.1. ja 30.1. klo 17. Zoom-kirkot rakentuvat opetuksesta, rukouksesta, jakamisesta ja muutamista lauluista. Rukousaiheita voi jättää whatsapp-numeroon 0445243904. Tarjolla on myös rukouspalvelua. Ensi sunnuntain puheen pitää Jukka Jämsèn. Zoomin  ID numero on 8145679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki zoomiin on tässä:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Puhe tulee nähtäväksi ja kuultavaksi KohtaamisPaikka Jyväskylä YouTube-kanavalle. Viime sunnuntain puhe löytyy linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=9huWywW6mGA 

Puhuin erityisesti siitä, miten säilyttää kestävyys vaikeina aikoina, Rm 12:6-16. Otin esille kolme näkökulmaa: yhteys toisiin kristittyihin, Jumalan tekojen muisteleminen ja keskittyminen Jeesukseen. Yhteyden ylläpitämisessä on tällä hetkellä kyse pitkälti etäyhteyksistä. Olen huomannut, että rukousaiheita välitetään paljon whatsapp-viestein ja zoom-kirkoissakin on ollut mahdollisuus kokea yhteyttä. Oli rohkaisevaa huomata, miten Liisa paljolti somea hyödyntämällä organisoi apua tänne saapuneille uusille maahanmuuttajille perheineen. Monet pääsivät antamaan apuaan ja saivat olla mukana tärkeässä työssä. Kaikki tämä tapahtui koronarajoitusten aikana.

Toinen näkökulma liittyy sen huomaamiseen, mitä Jumala on tehnyt elämässäni. Israelin kansan elämästä voi erityisesti Vt:sta lukea, miten kansa usein kertasi Jumalan tekoja. Kun Joosuan johdolla mentiin Jordanin yli, niin joesta kerättiin 12 kiveä muistoksi tuleville sukupolville Jumalan ihmeestä kansan elämässä. Se on vain yksi esimerkki monista vastaavista. Voi olla hyvä aloittaa pienistä asioista: kiitos kodista, läheisistä ihmisistä, KohtaamisPaikasta ja kaikista ystävistä, joilta saan rukoustukea ja rohkaisua. 

Kolmas näkökulma liittyy huomion suuntaamiseen Jeesukseen, joka myös tarvitsi kestävyyttä, Hp 12:1-3. Edessään olleen ilon tähden Hän kesti kaikki kärsimyksensä. Enkeli vahvisti Jeesusta Getsemanessa ennen kärsimyksiä, mutta se ei merkinnyt sitä, että Jeesus olisi välttynyt kärsimyksiltä. 

Roomalaiskirjeen kehotus meille keskelle koronakurimusta on siis tämä: ”ahdingossa olkaa kestäviä”. Yhdessä menemme tästäkin vaiheesta eteenpäin.

Seuraava Online Alfa alkaa tiistaina 1.2. klo 18.30. Rukoillaan sen puolesta ja kysytään mukaan ihmisiä, joille Alfa voisi olla väylä uskon ja seurakuntayhteyden löytämiseen. Lisätietoa kotisivuilta: kohtaamispaikka.net/alfa 

Siunausta elämääsi!
Mika ja Tiina