Jes. 40, 1 Joh. 1

Jes. 40 1 Joh. 1

Päivän Jesajan luku on rikas. Koko luku kertoo Jumalan suuruudesta ja kaikkivaltiudesta. Hän on majesteetti, kunnian Kuningas, kaiken Luoja ja hallitsija. Niin paljon suurempi ja erilainen kuin me ihmiset. Ja toisaalta tämä luku kuvaa kuinka tämä suuri Jumala on hyvin hellä ja lähelle tuleva rakastava Isä. 
 
Mikan jo edesmennyt Lauri -isä oli nuoruudessaan jossain kilpailussa voittanut tittelin ”Anttolan vahvin mies”. Ukki olikin vielä vanhoilla päivillään voimakas ja teki kovasti metsätöitä ja sama ukki otti pienet pojanpojat suureen syliinsä. Meillä jokaisella on Isä, joka on – ei pelkästään Jyväskylän vaan – koko maailmankaikkeuden vahvin. Hän on voimakkain, kykenevin, osaavin, taitavin. Ja samalla tämä Isä on rakastavin, hellin, lempein, lohduttavin, rohkaisevin, uskollisin, auttavin….Hänen sylinsä on paljon lämpimämpi, turvallisempi ja lohduttavampi kuin ikinä osaat edes kuvitella tai kaivata. 
 
Kuinka helposti me ihmiset aina aika ajoin unohdamme tämän Isän huolenpidon ja rakkauden. Näin näyttävät tehneen jo muinoin israelilaiset epäillessään, ettei Herra näe heidän elämänsä taivalta. Jesaja vastaa heille: ”Etkö ole jo oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maanpiirin luoja? Ei hän väsy eikä uuvu, tutkimaton on hänen viisautensa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.” Jes 40:28-31
Isän sylissä on hyvä olla tänäänkin!
 

Tiina