Jes. 42, 1 Joh. 3

Jes. 42 1 Joh. 3

Jumala kutsui Jesajan n v. 736 eKr. Assyria oli valloittanut Israelin pääkaupungin v 722 eKr ja Israelin kansa oli viety pakkosiirtolaisuuteen Assyyriaan. Juudan valtakunnan tuho oli vielä edessäpäin, mutta Jerusalemia jo piiritettiin v 701 eKr. Jesaja kutsuttiin siis melkoisen ajan keskelle. 
Jesajan tämän päivän luvun alku on otsikoitu ”Katso, minun palvelijani”, luvun alku on suora lupaus Jeesuksesta ja tulevasta avusta. Israelilaisille, jotka jo olivat pakkosiirtolaisuudessa, samoin myös Juudan kansalle, joka tuli joutumaan vieraan vallan alle. Ja myös meille, jotka emme vielä edes olleet syntyneetkään. Jumalan lupaus Jeesuksen tuomasta avusta oli olemassa jo tuolloin. Itse asiassa Jumala lupasi Jeesuksen tulevan Pelastajaksi jo paljon ennen näitä tapahtumia. Syntiinlankeemuksen tapahduttua Jumala lupasi avun jo ennen kuin karkotti Aatamin ja Eevan paratiisista. 1 Moos 3:15. 
 
Katso, minun palvelijani, jolle minä annan voiman, minun valittuni, johon olen mieltynyt, Henkeni olen laskenut hänen ylleen, hän tuo oikeuden kansojen keskuuteen….Vanhurskaan suunnitelmani mukaan minä, Herra, olen kutsunut sinut. Minä tartun sinun käteesi ja suojelen sinua. Sinut minä asetan toteuttamaan sen liiton, jonka olen tehnyt tämän kansan kanssa kaikkien kansojen valoksi, avaamaan sokeat silmät, päästämään vangitut vapaudesta, tyrmästä ne, jotka pimennossa istuvat.
Jes 42:1, 6,7.
Jos tänään tuntuu, että olet joutunut elämässäsi tiukkaan paikkaan – millaiseen pakkosiirtolaisuuteen vain – niin Isä on järjestänyt avun valmiiksi. Jumalalla ei ole umpikujia, hänellä riittää keinoja ja apuja. Mikan Tiituksen kirjeen opetusta kerraten ”Jumalan mutta” on voimassa. 
”Olkoon tilanteesi nyt millainen tahansa, niin Jumalan mutta kuuluu myös sinulle.
…. , mutta Jumala kykenee puuttumaan asioihin.
…. , mutta Jumala voi kääntää uuden sivun elämässäsi.
…. , mutta voit saada anteeksi ja voit aloittaa alusta.”
 

Tässä linkki Mikan puheeseen: https://www.youtube.com/watch?v=hY1Ks972osk

Tiina