Jes. 44, Juud

Jes. 44 Juud

Juudaksen kirje

Aluksi on todettava vähän nolona, että piti oikein etsiä sisällysluettelosta, mistä tällainen kirje löytyy. Onneksi sain nyt tilaisuuden hieman tutustua lisää kirjeen sanomaan. Juudaksella oli huoli seurakunnan keskuuteen luikerrelleista vääristä opettajista, jotka saavat harhaopeillaan aikaan luopumusta Jeesuksesta. Suurin uhka tulee seurakunnan sisältä, ja siksi Juuda kirjoittaa kirjeensä haastaen ja rohkaisten kutsuttuja taisteluun pyhien uskon puolesta jumalattomia vastaan!

Juudas kirjoittaa vahvalla äänenpainolla muistuttaen Jumalan tuomioista, joita luopuneita oli kohdannut VT:n puolella. Hän kuvaa myös yksityiskohtaisesti siitä, minkälaisia jumalattomat ihmiset mm. ovat: ”Nuo ihmiset ovat osaansa tyytymättömiä valittelijoita, jotka elävät himojensa vallassa. Heidän puheensa ovat suureellisia, ja omaa etuaan tavoitellen he mielistelevät ihmisiä” (16).

Juudas nostaa rohkeasti myös esiin sen, miten tulisi taistella yhteisen pelastuksen ja uskon puolesta. Sama haaste koskee varmaan meitä kaikkia!? Olennaista on keskittyä kristityn identiteetin lujittamiseen ja kasvuun opetuslapsena. Isä Jumala rakastaa meitä ja varjelee Jeesusta Kristusta varten. ”Tulkoon laupeus, rauha ja rakkaus yhä runsaampana osaksenne” (1-2)! Meitä kutsutaan kilvoittelemaan Raamatusta löytyvän uskon perustuksella. Kilvoittelulla tarkoitetaan kristillisten elämänarvojen ja opetuksen toteuttamista omassa elämässä (evl.fi). Apuvoimina ovat Pyhä Henki rukouselämää virkistämässä sekä Jumalan rakkaus ja Jeesuksen armo kasvattajina.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kanssamme nyt ja aina ja iankaikkisesti!

Juha