Jes. 45, Ilm. 1

Jes. 45 Ilm. 1

Näitä eilisen tekstin asioita löytyy myös Ilmestyskirjan ensimmäisestä luvusta. Ensiksi rohkaistaan Sanan lukemiseen, kuulemiseen ja kuuliaisuuteen. Ne, jotka näin toimivat, ovat autuaita. Wikipedian mukaan ”Autuas tarkoittaa kristinuskossa pelastettua tai yliluonnollisella tavalla onnellista. Kreikankielisessä Uudessa testamentissa käytetään sanaa makarios, ”autuas, ikuisesti onnellinen”. Sanaa käytettiin tilasta, kun saa olla Jumalan yhteydessä.” Kuulostaa hyvältä ja tavoittelemisen arvoiselta!

Sitten on vuorossa arvomme ja ainutlaatuisuutemme Jeesuksen yhteydessä. Meitä rakastetaan ja meidän elämällä on tarkoitus! Jeesus toivottaa meille armoa ja rauhaa. Hän on luotettava todistaja, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija! Hän rakastaa meitä ja on verellään vapauttanut meidät synneistämme! Hän on myös tehnyt meidät kuninkaallisiksi ja Jumalan, Isänsä papeiksi (4-7). Saamme olla suuressa mukana jo nyt ja kerran perillä Valtakunnassa!

Vaikka Jeesus kuvataan luvussa aika pelottavana, hänen ensimmäiset sanansa Johannekselle olivat – älä pelkää! Sen varassa on meidänkin hyvä lähteä liikkeelle tähänkin päivään uskossa hyvään ja rakastavaan Jumalaan!

Juha