Jes. 47, Ilm. 3

Jes. 47 Ilm. 3

Voittamisen pohdiskelu jatkuu. Jeesus haastaa jokaista seitsemästä seurakunnasta ”voittamaan”. Alkuperäisten seitsemän vastaanottajaseurakunnan haasteet liittyivät kompromisseihin uskon suhteen. Usein näiden myönnytysten takana oli menestyksen tavoittelu. Sardes oli kuollut, jonka piti herätä voittamaan. Voittaminen on tärkeää, mutta vaikeaa ja vaatii ponnistelua sekä kestäväisyyttä.

Luin jouluna Hintsasta kertovaa kuolevan miehen päiväkirjaa ja voittamisesta tuli mieleen myös hänen aiempi kirjansa Voittamisen anatomia. Siitä jäi mieleen ajatus, että menestys on hyvinvoinnin sivutuote. Uudessa kirjassa keskitytään enemmän menestyksen ympyrän kuuden osa-alueen coreen eli ytimeen. On tärkeä löytää kuka olen eli mistä identiteettini koostuu, mikä on elämäni päämäärä eli mitä haluan, ja onko elämänhallinnan taitoni kunnossa. Vaikka Hintsan lähtö tulikin kaikkien mielestä liian pian, sai syöpäsairas mies reilun vuoden ajan pohtia myös iankaikkisuus-corea eli omaa suhdettaan Jumalaan. Hintsan tavoitelauseeksi muovautui auttaa ihmisiä parempaan elämään ei vain tässä ajassa, vaan myös tulevassa. Eikä vain tulevassa, vaan myös tässä ajassa. Kirja herätteli tunteeni ja ajatukseni liikkeelle pohtimaan myös omaa elämääni.

Loppuun sopii mainiosti kutsu Jeesuksen läheisyyteen:” Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän” (20).

Juha