Jes. 49, Ilm. 5

Jes. 49 Ilm. 5

Kuka on arvollinen!

Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso eli Jeesus on saanut voiton ja saa avata kirjan. Jeesus alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti ja siksi kerran kaikkien on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:”Jeesus Kristus on Herra” (Fil 2:10)!

Myös opetuslapsille ja Jeesuksen seuraajille on voitosta luvattu palkinto. Niitä oli toisessa ja kolmannessa luvussa mainittu aika pitkä lista. Voittajat saavat syödä elämän puusta, toinen kuolema ei heitä kosketa, saavat kätkettyä mannaa ja valkoisen kiven, saavat hallita maailman kansoja, saavat valkeat vaatteet ja nimen elämän kirjaan – ja tunnustuksen Isän ja enkelten edessä Jeesuksen omaksi. ”Sen joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen” (Ilm.3:21).

Olkoon Jeesus siis meidänkin valintamme Herraksi ja Vapahtajaksi. Hän auttaa meitä henkilökohtaisella tavalla läpi elämän vaikeuksien ja ahdistusten. Meitä kutsutaan myös ”elämään saamamme kutsun arvoisesti nöyrinä, lempeinä ja kärsivällisinä” (Ef 4:1). Koska elettyä elämää on jo takana jonkin verran, voin kokemusasiantuntijana todeta, että voittamisen tavoitteet ja palkinnot ovat vieläkin aika kaukana. Siksi haluan turvautua muihin ansioihin:”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja” (Ef 2:8). Kiitos Jeesus!

Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen”(12).

Juha