Jes. 50, Ilm. 6

Jes. 50 Ilm. 6

Palaan vielä Ilmestyskirjan 1. lukuun, jossa kerrotaan syy kirjan kirjoittamiseen:”Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva” (1:1). Ilmestyskirja on siis kirja Jeesuksesta, hänen maailmanhallinnastaan ja paluustaan eikä varsinaisesti esim. henkivaltojen taistelusta tai maailmanlopusta! Tosin kirjan kuvakieli on moniselitteisyydessään herättänyt ihmiskuntaa myös tulkitsemaan maailmanhistorian tapahtumia ja käyttämään kirjaa kuin koodinpurkulaitteena. Kirjan perimmäinen tarkoitus on uskovien vahvistaminen uskossa, jotta he voivat kestää sen kaiken, mitä tuleman pitää.

Tässä luvussa on kerrottu tulevista tapahtumista sinettien avaamisen kautta. Nyt alkaa todella tapahtua, kun Jumala antaa lähtökäskyn! Innostuin kyllä itsekin vähän googlailemaan, mitä eri hepat ja ratsastajat mahtaisivat merkitä. Sinettien takaa löytyi evankeliumin tai harhaoppien leviäminen, sodat ja tappaminen, lama ja nälänhätä, kuolema ja tuonela, marttyyrit sekä Herran vihan päivä Jumalan toimeenpannessa rangaistusta.

Tulevaisuus ei siis näytä kovin ruusuiselta. Kriisien ja kärsimyksen keskellä joutuu usein kyselemään ja ymmälle myös Jumalan kanssa. Ne pakottavat kysymään miksi ja miettimään mikä elämässä on tärkeintä. Vaikka ei ymmärräkään, millä tavalla Jumala valtaansa toteuttaa, voi uskossa tarttua lupaukseen Jumalan hyvästä tahdosta maailmaa ja minuakin kohtaan: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon” (Jer 29:11).

Jeesus antoi myös UT:ssa paljon rohkaisua opettaessaan sodista, nälästä ja taudeista: ”Pysykää lujina, niin voitatte omaksenne elämän. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”(Luuk. 21:19,28).

Jolla on korvat, se kuulkoon!”

Juha