Jes. 52, Ilm. 8

Jes. 52 Ilm. 8

Jes 52

Profeetta lupaa kansalle paluuta omaan maahansa ja kansa tulee kokemaan Herran nimen voiman. Luvun lopussa on lupaus Messiaasta, kärsivästä Herran palvelijasta. Kammottavasti runneltu palvelija saattaa kansat ihmetyksiin, kuninkaatkin mykistyvät (jakeet 14-15). Tällä hetkellä olisi maailmassa tarvetta Jumalan suuruuden ymmärtämiselle, sen verran vaikeita asioita maailman tilanteissa kuuluisi uutisten mukaan olevan. Ilmestyköön Jumalan suuruuden ymmärtäminen tämän maailman valtiaille, ihmisiähän hekin ovat, kunpa joku mykistyisi ja nöyrtyisi.

Ilm 8

Karitsa avaa taas yhden kirjakäärön sinetin, ja sen takaa löytyy tehtäviä enkeleille. Enkeli suitsutti ja siihen liittyivät kaikki pyhien rukoukset ja ne nousivat Jumalan eteen. Rukoukset säilyvät tulkintani mukaan siis taivaassa. Tämä nostakoon meille intoa rukoilla. Maan päälle tulee samalla yhtä ja toista kovin hankalalta kuulostavaa katastrofia. Nuo katastrofit lienevät jollain logiikalla tarpeellisia maalle ja maan päällä asuville, ei niitä muutoin tulisi. Vaikka en näiden merkitystä ja tarkoitusperiä ymmärräkään, voin luottaa Jumalan hyvyyteen.

Pirkko