Jes. 53, Ilm. 9

Jes. 53 Ilm. 9

Jes 53

Tämä on ehkä Jesajan kirjan kuuluisin luku. Tässä on vahva ennustus Jeesuksen kärsimyksestä ja sen merkityksestä. Jos joku väittää, että tämä luku on lisätty jälkikäteen Jesajan kirjaan, väite ontuu. Olen kuullut, että Qumranin kirjakäärölöydön myötä muinaisen kirjakäärön teksti Jesajan kirjasta vastaa nykyistä tekstiä. Lue tämä luku, vaikka olisi kiireinen päivä. Jumala kertoi Messiaasta profeetan kautta. Jeesus kantoi kaiken ja kantaa tänäänkin.

Ilm 9

Melkoisia vitsauksia ja vaivoja olisi tämän luvun mukaan tulossa. Lopputuloksena on paljon kärsimystä. Luvun lopussa todetaan, etteivät ihmiset näinkään hankalissa olosuhteissa käänny Jumalan puoleen, vaan jatkavat elämäänsä omien muiden tarpeiden ja syntien kanssa. Syntyy ajatus, mikä ihmisessä on, ettei hän voi nöyrtyä ja kääntyä Jumalan puoleen edes kauheissa vaikeuksissa. Usein ihmettelen, miten juuri minä olen suostunut Jeesuksen omaksi aikanaan. Olen kiitollinen, että Jumala veti aikanaan puoleensa sekä kaikista tähänastisista vuosista hänen kanssaan. Elämän myllerryksissä en olisi edes selvinnyt ilman häntä. Kiitos Jeesus!

Pirkko