Jes. 54, Ilm. 10

Jes. 54 Ilm. 10

Jes 54

Tässä luvussa on lupauksia lohdutuksesta ja avusta Jerusalemille sekä luvun lopussa vielä kuvausta uudesta Jerusalemista. Maanantain kommentissa totesin, että voinemme ottaa nämä lupaukset myös itsellemme, koska ne kuvaavat Jumalan asennetta omiaan kohtaan. Tulkitsen, että Jumalan oikeudenmukaisuus toteutuu lopulta hänen omilleen, olkoon elämässä (ollut) millaisia vaikeuksia tai huolia tahansa. Muutamia poimintoja tästä luvusta meille: älä pelkää, lunastajasi on Israelin Pyhä, Herra kutsuu sinua, Hän armahtaa sinua, Hänen uskollisuutensa on ikuinen, rakkautensa on ikuinen, rauhanliitto ei horju, Herra on armahtajamme. Näillä eväillä tänään.

Ilm 10

Vaikuttavaa on, että jakeessa 7 mainitaan, että ” on Jumalan salattu suunnitelma viety päätökseen, sen mukaan kuin hän on palvelijoilleen profeetoille ilmoittanut”. Kunpa tajuaisin enemmän, mitä profeetoille ja palvelijoille on ilmoitettu. Vai pitääkö tajuta älyllä ja tietää vai pelkästään luottaa sydämellä Jumalan kaikkivaltiuteen ja hyvyyteen nyt ja aina.

Pirkko