Tiedotusposti

Hei,

Kokoonnumme ensi sunnuntaina 6.2. klo 17 zoom-kirkkoon. Kokoontumisrajoituksiin on tulossa lähiaikoina lievennyksiä, mutta ne vaikuttavat vasta seuraaviin sunnuntaihin. Meillä on varaukset Kaupunginkirkkoon 13.2. ja Palokan kirkkoon 20.2. Nämä selviävät ensi viikolla.

Pyrimme zoom-kirkoissa vuorovaikutteiseen kohtaamiseen, mutta voit pitää mikin ja kameran kiinni, jos haluat vain seurata zoom-kirkkoa. Rukousaiheita voi jättää whatsapp-numeroon 0445243904. Tarjolla on myös rukouspalvelua. Zoomin ID numero on 8145679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki zoomiin on tässä:

https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Puhe tulee nähtäväksi ja kuultavaksi KohtaamisPaikka Jyväskylä YouTube-kanavalle. Viime sunnuntain puhe löytyy täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=o76cK7TRS-0&t=895s

Puheeni käsitteli opetuslapsia ja Jeesusta myrskyssä, Matt 8:23-27. Myrskyssä opetuslapset unohtivat sen, että Jeesus oli mukana veneessä. Jeesus käytti opetuslapsille puhuessaan sanaa vähäuskoiset. Sana voidaan kääntää myös lyhytuskoiseksi. Uskoa oli, mutta se peittyi huoleen ja hätään. Elämän myrskyissä auttaa se, että keskitymme Jeesukseen. Palautamme mieliin sen, kuka ja millainen Jeesus on. Jos keskitymme itseemme, niin pelko nousee hyvin herkästi yhä uudelleen.

Raamatussa toistuu satoja kertoja sanat älä pelkää tai älkää pelätkö. Joku heprean osaaja sanoi, että nuo sanat voisi ilmaista myös näin: sinun ei tarvitse olla peloissasi. Myrskyt kuuluvat elämään, mutta menemme niiden läpi Jeesuksen kanssa. Hänellä on valta ja voima myös tyynnyttää myrskymme. Jeesukseen keskittyminen ja rukous ovat tärkeitä ihan kaikissa tilanteissa, mutta erityisesti myrskyissä. Myös koronan aiheuttamissa kuohuissa.

Jeesus kanssasi!
Mika ja Tiina