Jes. 55, Ilm. 11

Jes. 55 Ilm. 11

Jes 55

Luvun loppuosa on meille erittäin tuttua. Tuttuudesta huolimatta sen sisältöön ei ole syytä turtua. Jumalan Sana on aina tuoretta. Jakeessa 6 lukee ”Etsikää Herraa, kun hänet voi vielä löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä!”. Rukouksissamme voi olla tämä lähtökohta.

Jakeessa 8 lukee ”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni”. Arjen tiimellyksessä tässä maailmassa tarvitsemme Jumalaa oikaisemaan ajatuksiamme ja kai sitä myötä myös valintojamme. Samalla voimme lohduttautua ajatuksella, että Jumalan ajatukset ovat meidän ajatuksiamme ja teitämme korkeammalla (jae 9). Vaikka itse olisimme pöljyyden tilassa, Jumala ei ole. Hän näkee kokonaisuuden meistä, menneestä elämästämme, tämän hetken asioista ja tulevaisuudestamme. Rohkeasti eteenpäin, perusta kestää.

Ilm 11

Jakeessa 15 sanotaan ”Koko maailman kuninkuus on nyt tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellulleen. Hän on hallitseva aina ja ikuisesti.” Jakeessa 17 ”Me kiitämme sinua Herra Jumala, Kaikkivaltias, sinua, joka olet ja joka olit! Sinä panit liikkeelle suuren voimasi ja otit käsiisi kuninkuuden”.

Mihin ajankohtaan nämä liittynevätkään, lohduttavaa on, että kuninkuus on meidän Herrallamme kaikissa olosuhteissa kaikkina aikoina niin taivaassa kuin maan päällä, niin ihan juuri nyt kuin lopun ajan tapahtumissa.  

Pirkko