Jes. 56, Ilm. 12

Jes. 56 Ilm. 12

Jes 56

Tässä luvussa on ihana lupaus, että muukalainenkin on hyväksytty Herran temppeliin (jae 6). Herra lupaa hyväksyä muukalaisten uhrit ja sallia menemisen pyhälle vuorelle. Herran temppelissä saavat kaikki kansat rukoilla. Me nykyajan muukalaisina saamme turvautua Jeesuksen täydelliseen uhriin. Evankeliumi on myös pakanoita, eli meitä varten, rukous ja seurakuntaan kuuluminen on etuoikeutemme. Nykyiselläänkin nettikirkkoon voi osallistua itsekseen tai jonkun ystävän kanssa, opetukset löytyvät Youtubesta, rukouspyyntöjä voi lähettää. Et ole yksin ja irrallaan.

Ilm 12

Tämän luvun tapahtumien ajoitus on minun ymmärrykselleni vaikea. Tässä on kuvattuna kuin Jeesuksen syntymä, Paholaisen heittäminen taivaasta ja Jumalan kuninkuuden voittaminen ja Voidellun vallan saaminen. Käsittääkseni nämä tapahtumat ovat Raamatun historiassa eriaikaisia. Taivaassa on toki iankaikkisuus, siellä ei ole aikajärjestystä kai samalla tavalla kuin meillä. En ymmärrä, mutta iloitsen jakeen 11 mukana: ”He voittivat hänet, Karitsan veri ja heidän todistuksensa toivat heille voiton.” En ole kovin kilpailuhenkinen, silti voitosta osallisuus tuo iloa tänään.

Pirkko