Jes. 57, Ilm. 13

Jes. 57 Ilm. 13

Jes 57

Tässä luvussa 57 kuvataan Herran näkökulmasta kansan luopumuksesta johtuvaa käyttäytymistä, johon vaikuttaisi ihmeesti löytyvän energiaa. Uhrataan ja palvellaan, mutta ties mitä jumalia. Jakeessa 13 kysytäänkin ”Kun huudat apua, pelastaako sinut tuo jumalien joukko”. Terävä kysymys, johon kuulijoiden on ainakin mielessään pitänyt vastata.

Luvun loppuosa tuo esille armahtavan Ylhäisen, Pyhän ja Korkean asenteen, jossa on lupaus rauhasta ja parantumisesta. Suuntaudutaan tänään Ylhäiseen, Pyhään ja Korkeaan, hänellä on meille antaa.

Ilm 13

Tässä luvussa kuvataan pedon tai petojen toimintaa ja valtaa ihmisiin, kaikkiin niihin ihmisiin, joiden nimet eivät ole Karitsan elämänkirjassa (jae 8). Oletan, siis vain oletan, että hengellinen erottelukyky vaikuttanee vahvasti, etteivät Herran omat kumarra näitä petoja. Jakeessa 10 sanotaan suoraan, että ”nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa”. Pyhän Hengen sinetti ei meistä irtoa, vaikka olisimmekin ymmällä tällaisissa vaikeissa olosuhteissa. Näin emme ole yksin missään vaiheessa, Jeesus on Pyhässä Hengessä kanssamme maailman loppuun saakka (Mt. 28:20). Seurakuntayhteys on myös vahva tuki kaikissa vaiheissa. Tämän sunnuntain teema on Kristus, kirkkauden säteily. Voittajan säteily, olemme Hänessä.

Pirkko