Jes. 58, Ilm. 14

Jes. 58 Ilm. 14

Jesajan kirjan loppuluvut sisältävät merkittäviä lupauksia. Tämän päivän luvussa puhutaan paastoamisesta ja sapatin vietosta. Jumala ei ole tarkoittanut, että niiden avulla pönkitetään ulkonaista hurskautta. Oikea paasto merkitsee elämän muutosta. Jakeesta kuusi alkaa pitkä lista oikean paaston merkeistä: vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat, vapautat sorretut, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle ja vaatetat alastoman. 

Näistä seuraa se, että meidän omat haavamme kasvavat umpeen. Palvelemalla ja auttamalla toisia saamme siunauksen omaan elämäämme. Siunauksien listaan kuuluu myös valon loistaminen omaan pimeyteen ja alituinen johdatus. Aivan mahtavia lupauksia.

Pysähdyin erityisesti jakeeseen 9. Siinä kehotetaan luopumaan pahan puhumisesta ja sormella osoittelusta. Nykyisenä somen aikana pahan puhuminen on tehty helpoksi ja hyväksyttäväksi. Jesajan kehotus on siksi meille hyvin ajankohtainen.

Mika