Jer. 29, Apt. 1

Jer. 29

Apt. 1

Aivan uusi tilanne

Kun Jeesuksen ylösnousemuksen ensimmäisestä shokkivaiheesta oli selvitty, alkoi sopeutuminen uuteen muuttuneeseen tilanteeseen ja ojentautuminen, eli eläminen ja toimiminen sen mukaan. Apostolien tekojen 1. luku kertoo, kuinka Jeesus osoitti monin kiistattomin todistein olevansa elossa, näyttäytyi opetuslapsilleen usein ja opetti heitä Jumalan valtakunnasta (Atp. 1:1–3).

Apostolien tekojen tapahtumat etenevät niin hengästyttävällä tahdilla, että tämä asia on jäänyt minulta huomaamatta. Jeesus huolehti omistaan pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti ja auttoi heitä sopeutumaan ylösnousemuksensa jälkeiseen tilanteeseen. Jeesus varusti ja valtuutti opetuslapsiaan aikaan, jolloin hän on taivaassa ja Pyhä Henki ohjaa uskovia. Näin Jeesus huolehtii meistä tänäänkin. Hän tuo totuuttaan elämäämme kärsivällisesti toistaen ja muuttaa ja rakentaa meitä Raamatun sanan, toisten ihmisten, elämäntilanteiden ja tapahtumien kautta.

Israelin ja Juudan kansat siirrettiin pakolla siirtolaisiksi Assyriaan ja Babyloniaan. Kun muuta tuttua ja turvallista ei enää ole jäljellä, Jumalan sanoille ja lohdutukselle oli tilaa. Hän muistutti, ettei ollut hylännyt kansaansa, vaan hänellä oli hyvä tahto ja suunnitelma heidän varalleen:

”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11–12).

Jumalalla on varattuna myös nyt tulevaisuutensa menettäneille tulevaisuus ja toivo. Luotetaan tähän lupaukseen ja välitetään sitä eteenpäin.

Heli