Jer. 30, Apt. 2

Jer. 30

Apt. 2

Maailmanlaajuiseksi epidemiaksi

Meillä on kokemusta siitä, kuinka maailman toisella laidalla havaittu ja pienenä uutisena raportoitu tautiepidemia ylittää valtakuntien ja mannerten väliset rajat ja tavoittaa jokaisen maailman kolkan lyhyessä ajassa. Pian kaikkialla puhutaan vain siitä.

Apostolien tekojen 2. luku on saman kaltainen käännekohta, jossa paikallisesti tunnettu ja ihmetelty sanoma yhtäkkiä räjähtää maailman tietoisuuteen. Ihmeellistä on myös se, kuinka aiemmin oppilaan asemassa olevat Jeesuksen opetuslapset, kalastajia ja pikkuvirkamiehiä, ottavat yhtäkkiä lavan haltuun ja heistä tulee Jeesuksen ylösnousemuksen julistajia, jotka vieläpä puhuvat rohkeasti ja taitavasti eri maista Jerusalemin temppeliin tulleille juutalaisille heidän omalla kielellään.

Yhtenä päivänä tuhansia ihmisiä kääntyy uskomaan Jeesukseen. Ja kääntymys tapahtuu strategisesti tärkeällä hetkellä ja paikassa. Pian sanoma Jeesuksesta maailman Vapahtajana leviää eri puolille silloista maailmaa kotiinsa palaavien pyhiinvaeltajien matkassa.

Vain Pyhä Henki saa tällaista aikaan. Pyydetään mekin tällaista Pyhän Hengen täyteyttä ja vapautta elämäämme, koteihimme ja yhteisöihimme.

Heli