Jer. 31, Apt. 3

Jer. 31

Apt. 3

Asian ytimessä

Pietarissa ei ole jälkeäkään siitä ylpeilystä ja omasta ponnistelusta, josta hänet evankeliumeissa tunnettiin. Apostolien teot kertoo Pietarista, joka on saanut Jeesuksen voiman. Siitä voimasta tietoisena ja siihen luottaen Pietari sanoo syntymästään saakka rammalle miehelle:

”—mutta sitä mitä minulla on, sitä minä sinulle annan. Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen nimessä: nouse ja kävele.” (Apt. 3:6).

Ja koska kyse on Jeesuksen, ei Pietarin voimasta, rampa kävelee. Järki meissä puistelee päätään, eikä voi ymmärtää tapahtunutta. Mutta toisaalta, mikä olisi luonnollisempi seuraus kuin sairaan paraneminen henkilöltä, joka itse on vähän aikaa aiemmin noussut kuolleista!

Meille voi piankin olla edessä tilanteita, joissa testataan, mihin loppujen lopuksi luotamme: itseemme ja omaan auttamiskykyymme, vai Jeesukseen, joka voi kaiken?

Jumala haluaa ja toivoo meiltä kaikkein eniten sitä, että uskomme Jeesukseen ja annamme Jumalan olla Jumala. Jumala on aina rakastanut meitä. (Jer. 31:1, 3).

Heli