Jer. 32, Apt. 4

Jer. 32

Apt. 4

Kun järjetön onkin järkevää

Elämän rakentaminen Jumalan varaan ja Jumalan neuvojen kuuleminen sekä niiden mukaan eläminen on kallioperustalle rakentamista (vrt. Matt. 7:24–27). On eri asia nyökytellä, myötäillä ja hymistellä Jumalan suuntaan sosiaalisen sopivaisuuden rajoissa ja tiputtaa keräyslippaaseen rahaa. Aivan toinen asia on tarrautua ja nojata kaikella voimallaan tai epätoivollaan Jeesukseen, kun mitään muuta, mikä kannattelee, ei ole:

”Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole annettu koko taivaankannen alla.” (Apt. 4:12)

Ilman Jumalaa emme voi mitään. Emme ymmärrä edes pyytää häntä avuksi. Ja kun uskomme häneen, hän johdattaa tekemään meitä asioita uskon varassa. Jeremian yksi uskon varassa tekemä teko oli ostaa pelto kaupungista, jopa oli joutumassa viholliskansan valtaan ja tuhottavaksi. Jumala muistutti Jeremiaa (vapaasti käännettynä), että ”Osta sinä poika vain pelto. Tiedäthän sinä, että minä olen Jumala. Minulle mikään ei ole mahdotonta.” (Jer. 32:27–).

Jumalalla voi olla meillekin varattuna askelia ja tekoja, jotka näyttävät ihmisten silmiin järjettömiltä, mutta Jumalan näkövinkkelistä niissä on paljonkin järkeä. Jos meitä pelottaa, ja minua ainakin pelottaa, voimme pyytää ”Jeesus auta” ja silti rukoilla niin kuin ensimmäiset uskovat seurakunnassa:

”Anna palvelijoillesi voimaa pelotta julistaa sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat paranevat…” (Apt. 4:29–30).

Heli