Jer. 34, Apt. 6

Jer. 34

Apt. 6

Päivän apostolien tekojen luvun äärellä mietin erilaisia Jumalan kutsuja. Jotkut oli kutsuttu opettamaan Jumalan sanaa eivätkä he ehtineet olla mukana avustustyössä. Tarvittiin siis niitäkin, jotka keskittyivät auttamaan toisia. Yhteistä näille erilaisille ihmiselle oli sydämen halu palvella Jeesusta. He olivat hyvämaineisia, Hengen ja viisauden täyttämiä. Stefanoksesta kerrotaan vielä tarkemmin, että hän palvellessaan teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja. Jumalan sana levisi leviämistään ja opetuslasten määrä kasvoi. 
 
Työtä on edelleen paljon ja tarvitaan edelleen erilaisia työmiehiä ja -naisia, että mahdollisimman moni kuulisi Jeesuksesta ja voisi turvata häneen omana Vapahtajanaan.
Tarvitaan niitä, jotka opettavat Jumalan sanaa. Tarvitaan niitä, jotka jakavat ruokaa ja avustuksia. Tarvitaan myös niitä, jotka…. Ja tarvitaan sinua ja minua. 
Mitkä asiat ovat sinun sydäntäsi lähellä? Sydämen halu tehdä jotain voi olla merkki siitä, mihin Jumala olisi sinua kutsumassa. 
 
Jumalan mielessä kaikki tehtävät ovat tärkeitä ja arvokkaita. Hän arvostaa meidän sydämen asennetta palvellessamme häntä. Meidän jokaisen panos on tärkeä osa kokonaisuutta. Eikä meidän tarvitse touhuta omassa voimassa, oman innostuksen varassa vaan Pyhä Henki haluaa varustaa meitäkin palvelemaan sillä paikalla, johon hän meitä itsekutakin kutsuu. Hän antaa meille kaiken tarvittavan. Hän täyttää meidät Jeesuksen rakkaudella, viisaudella, voimalla – kaikella sillä, mitä me palvellessamme tarvitsemme. Ja näin Jeesus itse pääsee kohtaamaan ihmisiä. Ja meidänkin aikana voi tapahtua sitä, että opetuslapsen määrä kasvaa.
 

Tiina