Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on su 3.4. klo 17 Kaupunginkirkossa. 
Iltamessua voi seurata zoom-yhteydellä. Zoomin ID numero on 8145679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki on tässä:
https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Opetin viime sunnuntaina Gideonista. Hänen tarinansa kerrotaan Tuomarien kirjan luvuissa 6 ja 7. Israelilaiset etääntyivät Joosuan ajan jälkeen Jumalasta ja tämä toi mukanaan vaikeita aikoja. Epätoivon hetkinä kansa kääntyi Jumalan puoleen ja Jumala vastasi antamalla tuomarin eli johtajan, jonka johdolla kansa pelastui viholliskansan käsistä. 

Enkeli ilmestyi pelokkaalle Gideonille ja sanoi hänelle: ”Herra on kanssasi, sinä urhea soturi!” Jumalan näkökulma Gideonin elämään oli täysin toinen kuin Gideonin oma näkemys. Gideon valitti ensinnäkin sitä, että Jumala on hylännyt kansansa. Toisekseen Gideon totesi olevansa Manassen heimon vähäpätöisintä sukua ja perheensä nuorin. Jumala sanoi kuitenkin hyvin selkeästi, että Hän lähettää Gideonin ja on tämän kanssa. Avain ei ollut ihmisen pätevyydessä tai voimavaroissa, vaan suostumisessa Jumalan käyttöön.

Gideon suostui tehtäväänsä, vaikka hän pelkäsi edelleen ja tarvitsi vahvistusta sille, että oli todella ollut tekemisissä Jumalan kanssa. Jumala suostui antamaan merkkejä, jotka vakuuttivat Gideonin. Gideonin elämä puhuu meille monella tavalla. Me voimme olla niitä ihmisiä, joiden kautta Jumalan suunnitelmat voivat toteutua niin työpaikalla, naapurustossa, suvun parissa, harrastusporukassa tai vaikka lähetyskentällä. Jumala etsii ihmisiä, jotka suostuvat olemaan käytettävissä. Voit kuunnella puheen linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=8kY4x_IEHIE

 
Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!
Mika ja Tiina