Jer. 49, Apt. 21

Jer. 49  Apt. 21

Jer 49

Tässä luvussa kuvataan Ammonin ja Edomin rangaistusta.  Olen hämmästynyt eilen kirjoittamallani tavalla kansa -näkökulmasta. Luvussa on myös ennustuksia kansoille.  Siunaa Jeesus Suomen kansaa ja kaikkia maamme asukkaita syntyperästään riippumatta.

Apt 21

Tämä luku kuvaa Paavalin vaikeuksia juutalaisten kanssa. Paavalia vastaan nousi joukkoilmiö, kaikki huusivat Paavalia vastaan sitä ja tätä niin, etteivät paikalle saapuneet sotilaatkaan saaneet selkoa, mistä Paavalia syytettiin. Millaisiin joukkoilmiöihin ihminen voikaan joutua, vaikkei ehkä oikein edes tiedä, millä perusteella huutaa jotain asiaa vastaan tai jonkin asian puolesta! Vaikkemme ansaitse pelastusta kymmenen käskyn noudattamisen kautta tai Isä meidän -rukouksen kautta, näiden kautta voi arvioida asioita, suhteuttaa mahdollista vouhkaantumistaan ja samalla rauhoittua.

Tällaisina kriisiaikoina, kun tulevaisuus ei ehkä olekaan entisen oman elämän menneisyyden kaltainen, olemme alttiina erilaisille ajatusten virtauksille, jopa joukkoilmiöille. Ensimmäinen käsky luo elämäämme perustuksen, ”minä olen Herra sinun Jumalasi”. Tämä rinnastuu Jeesuksen opettaman rukouksen alkuun ”Isä meidän, joka olet taivaassa”. Tältä pohjalta voimme rauhoittua ja kysyä Rauhan Ruhtinaalta, Jeesukselta, mitä nyt, tänään ja näinä aikoina pitäisi tajuta ja ymmärtää? Jumala kolminaisuudessaan, luonteeltaan eikä sanomaltaan muutu, vaikka ympärillä kuhisisi kuinka.

Pirkko