Jer. 51, Apt. 23

Jer. 51  Apt. 23

Jer 51

Tässä luvussa on jakeissa 15-19 Herran voiman ja viisauden ylistys. On vaikea ymmärtää Jumalan suuruutta, silti uskon sen. Ihan arkijärjelläkin on hahmotettavissa se, etteivät käsin tehdyt jumalankuvat ja patsaat voi ketään auttaa, vaikka niille uhrattaisiin miten arvokkaita asioita tahansa. Elävä, Kaikkivaltias on se, jonka puoleen kääntyä, vain elävä Jumala voi vaikuttaa ja auttaa.

Apt 23

Rooman kansalaisuus suojasi Paavalia. Paavalin sisaren poika oli saanut vihiä kansan suunnitelmista tappaa Paavali. Poika vei tiedon komentajalle. Komentaja ei voinut ottaa vastuulleen sitä, että hänen alueellaan pahoinpidellään ja tapetaan Rooman kansalainen ilman oikeuden istuntoa. Sotilaat turvasivat Paavalin pakomatkan.

Poika toimi yksin, Paavalin ohjeen mukaan neuvokkaasti ja rohkeasti. Tällaisia aloitteellisia ihmisiä tarvitaan edelleen. Yksi aloitteellinen voi vaikuttaa moneen asiaan ja asioiden pitkäänkin ketjuun. Herra johdata meitä tämän päivän tilanteissa, rohkaise ja anna neuvokkuutta.

Pirkko