Jer. 52, Apt. 24

Jer. 52   Apt. 24

Jer 52

Jeremian kirjan viimeinen luku on tiivistetty historian katsaus kuningas Sidkian ajasta. Surullinen tarina. Hämmästyin, miten tarkkoja lukuja ovat Babyloniaan vietyjen henkilöiden määrät ja minäkin Nebukadnessarin, Babylonian kuninkaan hallitusvuonna. Luotan, että Jumalalla on meistäkin tarkat lukemat, emme ole hänelle massaa, vaikka olemme hänen omiaan seurakuntana tai jonkun maan kansan osana.

Apt 24

Syyttäjänä asianajaja suoltaa syytöstä Paavalia vastaan, mutta ei voisi todistaa syytöstään oikeaksi, koska syytöksen mukaista asiaa ei ollut tapahtunut. Vaikuttaa siltä, että hänen alallaan tuollainen olin aivan perusmoka. Kylän puheet eivät käy todisteeksi, pitää olla näyttöä. Tämän tyyppistä asiaa kuulimme omista uutisistammekin toissa viikolla.

Meilläkin on syyttäjä, joka yötä päivää syyttää meitä Jumalan edessä. Oli syytteen aiheet sitten todella tapahtuneita tai perusteettomia, kun Jeesuksen veren kautta Jumala katsoo meitä, hän näkee meidät puhtaina ja syyttöminä. Käsittämätöntä, silti totta Raamatun perusteella. Meillä on puhtaus ja vapaus armon tähden Kristuksessa kaikissa olosuhteissa. Tästä varustusta tähän päivään.

Pirkko