Valit. 2, Apt. 26

Valit, 2  Apt. 26

Val 2

Jos tässä luvussa kuvaillut asiat ovat todella tapahtuneet Jerusalemille tuolloin, on tuho ollut kauheaa. Nälänhätä on vienyt ihmiset tekemään hirveyksiä selviytyäkseen hengissä. Jumalaa syytetään tuhon aiheuttajaksi, silti valitus osoitetaan Hänelle.

Jumala kestää valituksen ja ymmärtää kärsivää ja auttaa ajallaan. Mikä on kärsimyksen tarkoitus – en osaa vastata. Jumalan puoleen silti käännyn ja uskon, että valituksella on rakastava kuuntelija.

Apt 26

Paavali sai kuningas Agrippalta luvan puhua puolestaan. Paavali kertoi, että hänen elämänsä oli ollut alusta alkaen, nuoruudesta asti kaikkien juutalaisten tiedossa. Paavali oli siis ollut paikallinen julkkis, ainakin juutalaisten keskuudessa. Näitä julkkisten kääntymyksiä Jeesuksen seuraajiksi on tapahtunut jo alkuseurakunnan ajoista lähtien. Kummallista oikeastaan on, miten paljon uskoa ja uskoviakin tavallaan vähätellään, silti jonkun julkkiksen kääntyminen, uskoon tulo on uutinen. Tämä kertonee pohjimmiltaan siitä, että kyse on iankaikkisen osoitteen muutoksesta, todellisesta kahden vaihtoehdon välillä valitsemisesta ja Jumalan olemassaolon tunnustamisesta.

Paavali ei ole unohtunut vieläkään, hän on siis maailmanlaajuinen kestojulkkis, koska oli saanut kohdata Jeesuksen ja muuttunut. Syksyn Mediamissio käyttää tätä samaa formaattia kirjassa, johon on koottuna muutostarinoita (näin olen kuullut). Millainen on kunkin meidän muutostarina tai tarinat uskon vaikutuksista ja merkityksestä elämäämme? Kukahan olisi kiinnostunut kuulemaan?

Pirkko