Ps. 107, Mark. 2

Ps. 107

Mark. 2

Halvaantuneen miehen ystävillä oli uskoa Jeesuksen mahdollisuuksiin parantaa. Heidän uskonsa ilmeni käytännöllisellä tavalla. Katon purkaminen ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tällaiset ystävät ovat arvokkaita. 

Usko ilmeni evankeliumeissa hyvin eri tavoilla. Sairaan usko saattoi olla hiljainen toive siitä, että kun hän koskettaa Jeesusta, niin hän paranee. Joskus sokea huusi niin, että muut yrittivät saada hänet hiljaiseksi. Tämän päivän luvussa ystävien käytännöllinen usko oli puolestaan ratkaisevaa. 

Usko on ennen kaikkea uskoa siihen, että Jeesus kykenee auttamaan ja parantamaan. Painopiste on Jeesuksessa. Välillä uskomme tarvitsee parantumista. Ettemme keskity itseemme, vaan Jeesukseen. Kerran Jeesus kysyi kahdelta parantumista pyytäneeltä sokealta: “Uskotteko, että minä voin auttaa teitä?” Mt 9:28. Tuo kysymys oli hieno. Siinä huomio kiinnittyy Jeesukseen.  Jos uskon painopiste siirtyy meihin itseemme, niin usko katoaa jonnekin. Uskon tulee keskittyä Jeesukseen. Pienikin usko riittää, kun kohde on oikea.

Mika