Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan iltamessu on ensi sunnuntaina 24.4. klo 17 Palokan kirkossa. Lapsille on omaa ohjelmaa kahdessa ikäryhmässä.

Iltamessuun voi osallistua Zoom-yhteydellä. Zoomin ID numero on 8145679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki on tässä:
https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

Puhuin palmusunnuntain BrunssiKirkossa Jeesuksen kuninkuudesta. Jesajan kirjan luvussa 52 on kaksi luonnehdintaa tulevasta Messiaasta. Toinen on tämä: ”Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen ja sanoo Siionille: Sinun Jumalasi on nyt kuningas!” 52:7.  Pelastuksen sanoman ydin on siis siinä, että Jumala hallitsee. Jeesus on tämä Kuningas, jolla on kaikki valta. Hänen valtansa ei ole vielä tullut täytenä ilmi ja siksi monet jättävät Hänet huomiotta. Jo Jeesuksen maan päällä eläessä monet eivät ymmärtäneet Kuninkaan kärsivän ja kuolevan kansansa puolesta. Jesaja kirjoittaa muutama jae myöhemmin, 52:14: ”Ja kuitenkin monet järkyttyivät hänet nähdessään – tuskin häntä enää ihmiseksi tunsi, niin kammottavasti hänet oli runneltu.”

Jesajan oli varmasti vaikea ymmärtää loppuun saakka kirjoittamaansa, sillä hän kirjoitti kirjansa 700 vuotta ennen Jeesuksen aikaa. Messias tulisi olemaan sekä Herran kärsivä palvelija että Kuningas, jolla on kaikki valta. Me voimme lukea Jesajan kirjaa Ut:n valossa ja näemme kokonaisuuden. Jeesus on ylösnoussut Kuningas, joka ottaa jonain päivänä näkyvällä tavalla Kuninkuuden kaikkien nähden. Me voimme olla yhteydessä Häneen jo nyt ja tietää, että Hän huolehtii kansastaan. Voit kuunnella puheen kokonaan linkistä: 
https://www.youtube.com/watch?v=nwLbN2Vs2NA

Iloa kevääseen!
Mika ja Tiina