Ps. 127, Room. 9

Ps. 127

Room. 9

Tämän päivän tekstit saattavat viedä ajatuksia mutkalle ja hyvin pitkän matkan päähän siitä mitä niiden tarkoitus alunperin. Luulisin että tämän päivän tekstit voi tiivistää tähän lauseeseen päivän roomalaiskirjeestä: “Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa.”

Ihminen tahtoo paljon. Tahtoo saada paljon. Tahtoo antaa paljon. Saatamme tahtoa itsellemme tai muille hyviä asioita. Saatamme yhtä hyvin tahtoa itsellemme ja muille huonoja asioita. Siksi edellä esitetty raamatunkohta on tärkeä ja lohduttava, Jumala armahtaa ja se on lopulta ratkaisevaa.

Ihminen myös yrittää ehtiä paljon, koska mitä enemmän tahtoo, niin sitä enemmän pitäisi ehtiä. Koska elämä on rajallinen, niin siitä pitää ottaa kaikki irti, pitää ehtiä saada paljon ennen kuin elinpäivät ovat luetut. Tällaisia aatteita tulee vastaan niin oman pään ulkopuolelta kuin sisäpuolelta. Siksi edellä esitetty raamatunkohta on tärkeä ja lohduttava, Jumala armahtaa ja se on lopulta ratkaisevaa.

Tälle viikolle tuntuu osuvan paljon asioita joita olisi hyvä osata ulkoa, joten tälle päivää voisi olla hyvä osata vastata kysymykseen: “Mikä on ratkaisevaa” 🙂

— Tomppa