Ps. 136, 1. Kor. 2

Ps. 136

1. Kor. 2

Opiskelu- ja työpaikkoihin valitaan pätevimmät ja kyvykkäimmät henkilöt. Jumala sen sijaan valitsee usein ulkoisesti heikon. Jumala valitsi sen mikä on ihmisten silmissä hulluutta, saattaakseen viisaat häpeään. (1. Kor. 2:27). Jumala toteutti pelastussuunnitelmankin tulemalla itse ihmiseksi vaatimattomaan perheeseen. Inhimillisesti katsoen Jeesus ei ollut Messias-ainesta, vaikka olikin Daavidin sukua eli kuningassukua. Hän sai alkunsa epämääräisesti avioliiton ulkopuolella, tuli köyhästä perheestä, hänellä ei ollut nimekästä lähipiiriä eikä suhteita valtaa pitäviin.

Jumalan voima pääsee toimimaan vasta siitä, mihin meidän oma voimamme päättyy. Ehkä joudumme monta kertaa heikoille sen vuoksi, että voiman nähtäisiin tulevan Jumalasta eikä ihmisestä.

Myös päivän psalmi palauttaa meidät oikeaan perspektiiviin Jumalan ja ympäristömme kanssa. Kun kerran Jumala on luonut taivaat ja maan, auringon, kuun ja koko maailmankaikkeuden, ja vieläpä auttanut yhden kokonaisen kansan selviytymään yksi toistaan vaikeammista tilanteista hengissä, miksi hän ei auttaisi minuakin? Kaikkien vaiheiden läpi yksi pysyy muuttumattomana ja se on Jumalan armo. Vaikka me kävisimme läpi mitä tahansa, Jumalan armo on läsnä nytkin. Siitä riittää meillekin: Ansaitsematonta Rakkautta Meidän Osaksemme.

”Iäti kestää hänen armonsa.”

Heli