Ps. 139, 1. Kor. 5

Ps. 139

1. Kor. 5

Jumala ei jää koskaan neuvottomaksi. Meillä on monesti vain yksi suunnitelma tai haave ja jos se ei toteudu, olemme hukassa. Minun elämäni suurimpia pettymyksiä tähän saakka ovat olleet ensin ammattimuusikon uran kariutuminen, pitkä yksin elämisen kausi ja puolison kaipuu (johon Jumala armossaan vastasi), myöhemmin lapsettomuus. Meillä kaikilla on perustavanlaatuisia kaipuita, joista kaikkiin emme saa toivottua vastausta.

Myös maailmanhistorian tapahtumat ja yhteiskunnalliset mullistukset, viimeisimmäksi koronapandemia ja sota ovat voineet murskata monen ihmisen tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia, jopa lopullisesti.

Jumalan rajattomat näköalat ovat kuitenkin aivan toiset kuin meidän. Hänellä on aina suunnitelma varallemme. Jos jokin asia tulee tiensä päähän, jotain uutta ja ihmeellistä voi avautua. Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon.

Psalmista 139 löytyvät Jumalan suunnitelmat varallemme mykistävät:
”Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi. Kuinka valtava onkaan niiden määrä. Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.”

Heli